Nu ville datorn

Här kommer klippet på Bubs nya trick.



Försöker lära honon att stänga luckor. Kan vara praktiskt. Det där var andra gånger vi övade, dutti vovve!

Det heter inte slickben

Bub har tuggben som han brukar just tugga på men det tuggben han fick igår har han hittills enbart hållt i munnen eller slickat på. Det låter bedrövligt, man vill gräva sig genom jorden efter 3h av konstant slickande! Och det där blöt, slemmiga tuggbenet skall tvungen köras in i sidan på låret eller läggas på på min arm så man nästan får blåmärken. Flyttar man på herren så ser han bestört ut och på något sätt har han tio minuter senare hittat tillbaka med tuggbenet i sidan på ens lår. Suck




Mys


När datorn vill sammarbeta med kameran igen så ska jag lägga upp ett litet klipp på när jag försöker lära Bub ett nytt trick tills dess för ni hålla tillgodo med denna bild från myset vid frukost.

Världens bästa

Världens bästa Gammelmatte gav Bub en ny KASTLEKSAK. Bub är GLAD! Vi tackar ödmjukast.

Buselibus


"DogOwner vi kan väl busa?"


"Kom igen då din tråkmåns!"


"Den rör sig, iiih"


"Jag tog dig!"

Kastleksaken

Kastleksaken är numera ett minne blott. Någonstans i snön på drottninholms hundö så ligger den nedgrävd i snön. Vi sökte och sökte men hittade den inte. Och med vi menar jag mig och Sambo. Bub var inte till mycket hjälp alls faktiskt, han hoppade på mitt ben och undrade varför jag inte tog fram kastleksaken ur fickan. Men se där låg den ju inte. Hur som gav vi tillslut upp.

Så RIP kastleksaken hoppas att någon annan hund har lika mycket glädje av den som Bub har haft.


En liten film och Bubs och kastleksakens tid ihop.

Dagens

Dagens outfit är som följer;

Otroligt snygg bild måste jag säga...

Dagens aktivivter skall bestå i klossträning och teränglöpning. Får se om jag kan övertala Bub och Sambo till att ta en långpromenad idag. Igår så försökte ajg ge mig ut på en och efter två minuter kollade Bub uppfodrande på mig och lyfta alla tassar han kunde i luften och haltade sig fram. Köldkramp är inte att leka med så BUb fick hålla tillgodo med inomhus vistelse hela dagen igår. Om det här svinkalla vädret håller i sig så blir det nästan till att köpa skor. Det är så förssrkäckligt fult på hundar men bättre det än en helt understimulerad hund som knappt vill gå ute så länge att han hinner göra nr2.

Klossträning

Idag övade jag och Bub på fotpositionen. Han blev alldeles för ivrig när jag försökte belöna med leksaken så vi kom ingen vart. Jag lät honom söka istället. Sen kollade så han lyssnar på orden inte bara på att jag säger något. han var mycket duktig och sprang bara iväg när jag sa sök. Vovvsingen!

Salt

Bub har fått ganska mycket salt på trampdynor dom senaste dagarna. Tror jag i alla fall för dom har blivit väldigt torra. Så idag blev han insmord med lite handkräm på trampisarna. Bub tog tillfället i akt att sova lite. Great.

Dagens outfit

Bubs stil idag, alla hjärtans dag!

Dagens outfit består av "röd" päls och en gäsp. Självklart poserades det framför en rosa filt dagen till ära.

Sista promenaden

Jag och Bub gick ut på sista promenaden för dagen alldeles nyss, samtidigt är vår granne på väg ut för sista cigaretten. Jag har på mig mjukisbyxor, ett par slip-in skor och Sambos jacka. Hon har kortkort, kappa och högklackat. Hur kommer man på tanken att ta på sig klackarn när man ska ta sista ciggen? Jag beundras verkligen personer som alltid, alltid tänker på hur dom ser ut. Vem orkar det?


Det här är nog skorna hon har på sig när det är halt ute (HA HA)

Skäll

Bub ahr bestämt sig för att denna dag skall spenderas med skällande. Icke roligt. Det blir väl till att ta en superdupersuper lång promenad så han blir helt utpumpad och inte orkar skälla.

Igår hade vi besök av våran granne. Grannen kastade leksaken och Bub flög rakt in i hans hand så det lät tjong. Ingen skadades även om det lät obehagligt.

Bub vet inte hur man beter sig men han kan nästan gå in i fotposition nu. Snart blir det till att lägga till kommando. Han kan när han vill.

Mysipys


Det här är Bubs mysställning. Man ska klia honom ganska hårt på ryggen, då slänger han bak huvudet och ser förskräckligt nöjd ut.

SNÖ

Det är snö utanför oss. Det snöar fortfarande. Det blir halt på gångvägarna och på bilvägarna. Då kan man smita ut i hjulspåren och glida lite. Det är kul. Man gliider jättelångt och det går fort. Bub blir helt till sig. Det är en rolig lek.

Klossträning

Idag har vi kört klossträning och det gick så himla bra! Jag har nämnt att jag skall minska på hjälpern (klossen/lådan) men det har inte blivit gjort förns idag. Ibland undarar man varför man väntar för det gick hur bra som helst. Jag började med att ta locket på lådan. Det är lägre, mer diskret men ändå likt lådan.



Sen tog jag en post-it och då behövde Bub inte ens hjälpern alls, han satte sig så fint vid min sida ändå, den lille rackaren!


(varning för högt ljud på videon)

Han hamnar lite långt ifrån men ändå; Glad DogOwner, stolt DogOwner!

Långpromenad

Idag sken solen något helt underbart men det var iskallt. Termobyxorna åkte på DogOwner men elak som man är glömmer man ju självklart täcket till Bub. Han brukar få på sig det när det är minusgrader, långa långpromenader eller om vi ska stå stilla mycket. Idag kunde vi pricka i två av dom vilket gjorde att jag faktiskt fick lite dåligt samvete. Hur som så var det alldeles fantastiskt vackert och vi träffade på en ingift släkting på vägen hem. Roligt!


Vi lekte inget jag och Bub men han konsentrerade sig på att lukta i brynet på buskagen, jag misstänker att det var djurungar där inne. Något lät argt ibland när man kom nära.


Min eftersökshund! Ser han inte lite ut så om han skulle kunna vara i arbete?


"Det är kaallt"


Tur att hunden är söt när man själv ser ut som kägla.

Ensam!

Jag lade ut godis i lägenheten och sa åt Bacon att söka undertiden gick jag ut genom ytterdörren. Hörde honom gny några gånger sedan blev han tyst. Då går jag ganska snabbt in igen och vart är min underbara lille vovve om inte i vardagsrummet! Han struntade alltså i att jag var borta för godiset skull. SÅ GLAD just nu!

Framgångar?

Nu har det bara gått lite mer än en månad på det nya året men har vi kommit någon bit på vägen med våra nyårslöften?

Blandat skulle jag vilja säga. Jag tycker Bub har börjat lyssna mer om man säger tyst däremot tycker jag att har lättare att ta till skall. Han skäller ibland bara för att. Men ensamhetsträningen går verkligen framåt och jag är stenhård med att öva lite varje vardag. Jag har ju kunnat gå ner i tvätt stugan utan att höra ett enda skall! Det känns otroligt bra.

Men Bub har inte blivit så mycket bättre med hundar tycker jag. Han har så olika dagar. Ibland skäller han på alla, ibland på ingen och jag ser inget mönster. Kan inte urskilja om jag är tröttare, har gått mindre med honom eller varför det funkar vissa dagar men inte andra.
Jag tycker dock att Bub har blivit säkrare i möten med nya människor. På kalaset i linköping så lade han sig faktiskt på golvet bredvid mina fötter och somnade en stund. Han har aldrig frivilligt lagt sig att sova någonstans som inte är mitt eller Sambos knä när vi varit borta. Dessutom reagerar han inte alls lika mycket på att man rör sig i lägenheten. Han kan lägga sig i korgen och ligga kvar där trots att både jag och Sambo går in i köket eller tappar kontrollen i bordet. Det måste vara otroligt skönt för Bub.


Mycket sovbilder på Bub men han är ju så snuttisööt när han sover. Dessutom är ju bilden relevant i sammanhanget.


Mindre relevant, ja, rentav orelevant är den här bilden på katten som försöker fånga sytråd.

Snabböverblick

Helgen har delvis spenderats i Linköping hos en gammal klasskamrat til mig, hon är en forna hundägare. Hon hade inflyttningskalas och självklart skulle Bub absolut gå. Så vad gör man? Man åker självklart dit. Vi tog en långpromenad där i Linköping och träffade på en livs levande gråhund! Dom är sjukt stora. Skulle inte vilja möta en sådan i en mörk skog. Det ville inte Bub heller, för han vågade inte ens skälla på den.

Det gick jättebra på kalaset också. Det var ganska mycket människor men alla lät Bub komma fram i sin takt. Han vågade till och med hoppa upp i en killes famn! Plus till Bub.

Men Bub tyckte inte om att bo på hotell. Han skällde säker 1 gång i halvtimman i snitt hela natten genom Okey att han kan skälla någon gång på natten hemma också men inte alls så man inte får en blund. Och sen när vi ätit frukost (Bub fick en bra blandning och yoghurt och bacon) så somnade Bub alldeles utpumpad. Men vi andra fick glatt vara vakna trots störd sömn.

Angående passandet av Monstret i fredags gick det jättebra när vi var utomhus. Dom lekte till och med lite med varandra. Men så kom vi in till Gammelmatte för en fika och då var det inte riktigt lika kul enligt hundarna. Så då ville dom äta upp varandra. Bub fick stanna kvar hos Gammelmatte medan jag promenerade hem med Monstret.

Idag skall vi till gammelmatte, då blir Bub glad. Han gillar sin Gammelmatte!

Monstret

Idag ska jag och Bub passa Monstret. Vi planerar en heldag utomhus så termobrallerna och täcket åker på trots att termometern faktiskt ligger ovanför 0-sträcket.

DogOwner käkade ägg till frukost och tills sin stora lycka fick Bub smaka! Snacka om att han kommer lukta äggmök ur munnen nu men men allt för lite proteiner ellerhur?


Där borta är det, ägget.


Bubs ögon lider lite grann av väntan. Det är bra med självkontroll (säger DogOwner som smaskade i sig sina ägg utan att äns orka vänta tills man inte bränner sig på dom längre)


Sågott att slicka utanpå äggskalet. (Nej han fick inte äta skalet utan slicka lite på det, jag sparade några klumpar äggvita som han fick smaska ur botten på skalet)

Dagen

Dagen som gått har bjudit på inkallningsövningar, ensamhetsträning samt försök till tysthet i lägenheten.

Bub lyckades bra i inkallningsövningarna. Han kommer när jag ropar, oftast. Han har börjat förstå att "kom" betyder roliga saker hos DogOwner.

Ensamhetsträningen gick bra. Jag hörde honom i inte skälla en enda gång men ska filma honom nästa gång så han inte står å gnyr stackarn. Men bara det att han inte spräcker alla glasrutor i huset med sina yl så fort jag går utanför dörren är ett framsteg. Nu gick jag ner i tvättstugan och gjorde min business. Kanske tar 4 min, max. Men 4 minuter! Helt underbart. Och det verkade inte som om han stått och väntat i dörren heller. Men så hade jag också lämnat lite bea-sås i hans matskål.

Bub är inte helt tyst i lägenheten långt ifrån, men idag har han skällt lågt mest och lyssnat relativt bra när man sagt tyst. Han blir bättre även om just skall-biten känns hopplös ibland.

Vi såg en "älg" idag. En älg i min lilla stadspark och i KOPPEL? tänkte jag. Men så kom den närmre och så var det en blandis schäfer. Så kan det gå.

Effekter är kul


Som ko


Med litet huvud.


Sööt


Ifall han hade varit en mops!

Nu är det långpromenad som gäller.

Övning ger färdighet

Just nu i denna stund övar vi sitt och ligg. Ligg är en såndär grej som bara funkar om Bub är på humör men det ska det bli ändring på. Och snabbt ska det gå mellan bytena.


En bild på ett fint sitt.

RSS 2.0