Ny runda

Igår tog vi mycket ritkigt en annan runda, den blev dock tyvärr litet kortare men eftersom vi inte vara rädda så tog det lika långtid att jogga runt. Haha, vi kanske får ge oss på sjön igen någongång för att få upp flåset på DogOwner. 

Idag blir det dock inget springa för idag är det tvätttorsdag. Det blir trix istället, det kräver inte lika lång sammanhängade tid. Han har redan lyckad sätta sig i fot och kvällen är ung. Fast nu känns det nästan synd att väcka upp honom när han ligger slickad längs med låret med tassarna i luften överläpparna hängandes ner i ansiktet.

Spring

Igår skulle DogOwner och Bub springa en runda. Valet av runda föll på lötsjön. Klockan var runt 21.00 och vi kom ner till en becksvart sjö/damm. Jag tvekar lite, det är rejält mörkt. Bubs svans hade dippat redan när vi avvek från den normala sista rundan. Nu tittade vi osäkert på varandra, ska vi verkligen göra det här? Jag fortsatte dock joggen och ju längre in på spåret kring sjön vi kom ju räddare blev vi, båda två. Jag sprang plöstligt istället för att jogga och Bub låg långt fram i kopplet med huvudet på ständig vakt och svansen låg. Tillslut måste DogOwner stanna eftersom konditionen inte är den bästa. När vi står där och pustar kommer det en äldre man, en gubbe och DogOwners tankar skenar. "Det är säker en snuskgubbe" och "Tänk om han våldtar mig" så jag vågar inte stå kvar där på den öde stigen med änder som lurar i vattenbrynet och den otäcka mannen kommer krypandes närmre. Så jag börjar springa, springa för livet och Bub springer om möjligt för bådas våra liv. Han ligger längst fram i kopplet hela tiden, nästan drar mig. Så kommer vi till mördarbacken precis innan civilistationen och benen orkar inte. Bub stretar där framme, vill upp upp men vi får börja gå. DogOwners flås hörs i hela staden. Hjärtat på båda går i 300. Men så tillslut är vi uppe på idrottsplatsen som ligger ovanför backen och där är det folk. RÄDDNING! Herregud så skönt, så rädda vi var.

Idag ska vi göra om allt, fast jag tror valet faller på en annan runda.

Söndagspromenad

Kan inte annat än älska den första prommisen på söndagsmorgnar. Speciellt inte när luften är frisk, sval och doftar av våt mull och asfalt. Vi tog rundan genom villakvarteret och tittade på alla häftiga kåkar. Det blir såklart extra roligt när vi får möte av en jättehund och en liten lurventurvhund och Bub sköter sig bäst av alla hundarna. Skäller inte som jättehunden, drar inte i kopplet, gör inte kaninen, snorar inte, inte lägger sig plattfall på marken som lurventurven och faktiskt tittar upp mig när jag pratar med honom. Duktig vovve!


Villavägen (jag vet, otroligt fantasifullt vägnamn).

Favorit Granne och cykelpremiär

I torsdags ringde Bubs favorit Granne till Sambo och frågade om hon fick låna Bub under torsdagsnatten och fredagen. Hon hade nämligen tittat på en skräckfilm och kände att hon behövde beskydd under dygnets mörka timmar då hennes kille var på skidresa. Tänkt att Bub kan skänka trygghet, den lille fegisen. Hon fick ju såklar låna honom men det kändes väldigt konstigt tomt utan Bub på kvällen. Han hade i alla fall trivts då han fått sova i sängen. Han blir så bortskämd så när han soverborta.

Idag lyckades jag övertala Sambo att fixa min cykel. Hjulen var tömde på luft och kedjan gick imot någonting så vi fick börja med att köpa insexnycklar och cykelpump. Men 20 minuters pumpande och lite oljning av kedjan senare så var cykeln fortfarande otroligt skitig men körduglig. Blir till att primärköra den imorgon och så får vi se om jag och Bub börjar cykla till daghusse på morgonen. Det blir ändå 5,5 km för DogOwner att cykla om Bub ska lämnas och man ska komma till en vettig tunnelbanestation.


Bara för att Bub är så SÖT.

Mysmorgon

När Sambo är på skidresa så passar jag och Bub på att ha mysmorgon. Fast DogOwner har lite brådis och ska hinna med rätt mycket så det blir mys i köket där vi klämt ihop oss på en stol och sitter och håller koll på kolasåsen till tidernas bästa cheesecake (förhoppningsvis) och peppar inför mello ikväll. Ett mirakel na na nana na na...

Landet

Lös på tomten, 5 personer som sticker ner godbitar, en tonåring som kastar leksaken och leker tafatt, värmande sol, skogspromenader, nytt godis, få sova med gammelmatte och timmar ute i det fria.

Landet, det är bra grejer det för en liten vovve.

RSS 2.0