Skridskor

I förra veckan var Bub, DogOwner och Gammelmatte på skridskoutflykt på sjön. Solen sken och det var behagliga minus grader. Bub hade dubbla täcken på sig ändå, om utifall att det skulle bli kallt. Vi satt ner en stund och kalasade på varm oboy och muffins. Gammelmatte var så snäll så hon hade tagit med en filt för Bub att sitta på, men det tog sin lilla stund innan han fattade att han skulle sitta på den.
 
Bub tyckte nog att vi var lite konstiga i början för då höll han sig bakom mig. Efter en stund kom han dock på att man kunde springa framför och då gick det fortfort. Men då blev det också svårare att hålla honom ur kurs för andra skridskoåkare så han fick halas in igen.
 
Bub och DogOwners skridskor. Ser ut som vi åkte på snö men så kan det blipå utebanor.

Bara för att det är världens sötaste lilla vovve.
 
Gammelmatte bjussar Bub på muffins. Det var så gott så han nästan trilla av blanket.
 
 

3 år med Bub!

De 15 var det tre år sedan vi hämtade Bub. Det firades med Frolicpinnar, dom luktar blä men smakar tydligen mums för Bub har under dom här dagarna ibland suttit under hyllan där dom ligger, viftar på svansen och tittat upp. Sen försöker jag lära Bub "Hit" (bättre sent än aldrig). Än så länge är det vinst varje gång för vovven. Det vill säga, han får godis varje gång "hit" nämns och han kommer mot en. Och det går i en himlans fart vill jag säga.

Söndagspromenad

Har upptäckt att söndagspromenader är ett återkommande ämne. Måste först påpeka att vi går promenader annars också men sen vill jag belysa söndagars förträfflighet. Finns ingen annan dag då en lång promenad "tidigt" på morgonen är så skönt och tillåtet som då. Det är ändå ingen vaken (i alla fall inte i DogOwners ålder) så det finns inget/ingen som säger att man har något att annat att göra. Gator, parker och ängar oftast är folk- och hundtomma och luften är klar och lätt. Hur som helst. I söndags då slog vi på stort DogOwner och Bub. Macka, kaffe och filt packades med hundgrejerna och till tornparken bar det av.
 
Vi hann nästan inte ens göra oss i ordning så brott som vi hade ut så tror att både hund och DogOwner hade ögongegg kvar.
 
Marken var frostig.
 
Modet var som alltid förstaklassigt på hundpromenaderna.
 
Att vänta på spänning innebär en stor spänning för en liten hund. Det är så mycket spänning att det bubblar över men Bubs har hittat ett sätt att kontrollera spänningen på, snor. Han snorar bara lite i högra näsborren och sen kan han vänta nästan hur länge som helst på ett varsegod.
 
 

Nytt år

Thailand gick bra men visst saknade DogOwner Bub. Nu vet Bub inte riktigt vart han bor. Är det hos Favorit Grannen eller hos DogOwner och Sambo? Favorit Granne och vi bor nämligen på samma våningsplan så när man stiger ur hissen ställer han sig frågande mellan våra dörrar och tittar upp på en. Ska vi månne in här eller där? Men det blir mer och mer klart för honom att på morgonen så ska vi till Favorit Granne och annars ska vi till oss.

Nyår gick galant! Bub spenderade den hos Gammelmatte. Han hade inte blivit det minsta rädd vid tolvslaget. Men så har han ju förberetts med både fyrverkiljudsskiva och faktiska smällar som brunnit av i tid och otid sen mitten på december.


RSS 2.0