Lekinvit

Daghusse gav oss glada nyheter imorse: Bub gjorde lekinviter till sin hundkompis Nellie igår. Det är helt sensationellt! Nellie hade tydligen inte varit sen att haka på heller. Runt, runt, runt i lägenheten for dom.



Vi gick en liten snabbispromenad för någon timma sedan och då passade jag på att öva lite lydnad med Bub så han fick sätta sig och inväta kommando kom. Eftersom vi hade ett mål med promenaden och det målet låg längst med en trafikerad väg ville jag inte släppa kopplet så väntetiden blev inte allt för lång men Bub var ändå ivrig att följa med Sambo och DogOwner som promenerad vidare när han var tvugen att sitta på den kalla asfalten. Det kan inte vara lätt att vara hund. Det hela var dock glömt när vi kom hem och det där väntade levergodis. Nomnom tycker Bub.

Skäll

Den enda förändring jag kan märka på BUb just nu är att han har en förmåga att skälla mer än innan. Inte oftare men mer intensivt än innan han började hos daghusse. Antagligen så triggar dom varandra hos daghusse och det blir en skällkaskad, stackars man! Här hemma är det dock inte okey, vi som precis börjat få bort skällandet något. Här skall vi handla och det snabbt. Inger mer skäll för Bub.


Såhär lugn, fin och framförallt tyst borde Bub vara hela tiden.

Hundkompis

Bub verkar trivas jättebra hos sin daghusse med sina hundkompisar. Bub följer med daghusse när han ropar på Bub även fast jag fortfarande är kvar. Tydligen leker han jättefint med dom andra hundarna och dom springer ikapp på promenaderna. Vi har inte gjort så jättemycket här hemma denna vecka då Bub varit rätt trött när han kommit hem (och DogOwner också) men daghusse säger att dom går på långpromenader varje dag så då är det ju inte ett måste att gå ut någon längre bit när Bub kommer hem. Fast om man känner för det gör det ju absolut inte någon skada speciellt inte nu i det fina vädret!

Glad våffeldag!

Daghusse

Första dagen hos nya daghusse och hundarna. Bub är helt slut, vaknade inte ens när jag råkade spilla vatten på honom. Stackaren. Bub hade tydligen varit något reserverad men det brukar han vara första dagarna så vi får se hur det går senare i veckan. Men det hade gått jättebra med alla hundarna. Dom är tre stycken med Bub så det blir superbra träning för vår lilla.


Bub just nu.

Vill vara med


När DogOwner är tråkig och rensar garderoben tycker Bub att han i alla fall skall vara med, gärna mitt i och helst ska han ligga där det redan är en klädhög.

Span

Bub gillar att sitta i fönstret och hålla span på gatan nedanför. Ibland är det så spännande att han inte ens hinner sätta sig ner innan han är fast.


Då ser det ut såhär. Är det ritkigt spännande så kan han stå såhär i upp till 40 minuter.

Koncentration


Det krävs koncentration och självbehärskning för att inte ta leksaken förrens DogOwner säger till men oj så mycket roligare den är när man får vänta lite. Bub kastar sig på leksaken om det så bara är så att man säger åt honom och vänta en sekund och väntar man längre än man brukar så kan det komma små pip. När pipen kommer känner man sig som en elak djurplågare och fort kommer varsegodet som Bub väntat på. Lyckan är total.

Han är duktig min Bub, jag kör stenhårt med "låt bli" kommandot hemma. Han låter mat vara på golvet, har testat att lämna rummet en supersnabb stund också och maten var orörd. Tyvärr funkar det inte så jättebra på katten än men det kommer nog.
Skillnaden mellan låt bli och vänta är att vänta betyder att man kan få den medans låt bli aldrig skall belönas med att Bub får det "förbjudna". Låt bli är låt bli liksom ;)

Talar för sig självt


Fin vovve


Jag ligger hellre här och luktar på blommorna

Bub kan det här med att sova. Idag har han parkerat sig i sängen och vägrar gå ut. Jag har lockat med godis, koppel och leksak men det här är reaktionen jag får;



Sen lockar jag lite till, låtsas äta upp godisen och mixrar med dörrhantaget, ingen Bub kommer. Går tillbaka till sängen för att se reaktionen vilken var;


Tiggerier


Bub tigger lunch av DogOwner.

Grannar är bra

Grannen tog hand om Bub igår när DogOwner och Sambo var på kalas. Det hade gått jättebra. Dom hade varit på två längre promenader och Bub hade busat med deras katter. När vi kom för att hämta Bub så gick vi in hos grannen och Bub stod och tittade på oss i säkert en hel minut innan han insåg att det var vi och gick bananas. Grannen var ytterst imponerad över hur glad en hund kan bli. Det låter lite som nått gått sönder i Bub när han blir glad. Det gnisslar, tjuter och hela han vibrerar samtidigt som han studsar upp och ner och springer runt i cirklar.


Bub har den här posen när han hälsar på DogOwner, bara det att tassar är ut mot sidorna och helt utspärrade. Tungen brukar hänga ut också men annars är det likt.

Dålig bildkvalite


Bilden är korning som attan men är han inte så söt så man bara dör? Muttisnuttifnuttignuttilutti

Ensam

Idag har Bub varit ensam 3 ggr á 6 minuter. Sista gånger hörde jag ett skall när jag gick ner för trapporna men när jag kom tillbaka var han tyst. Han gällde även lite när jag kom in men det gick snabbt över. Jag har kollat noga så att han inte börjar reagera när jag rör mig i lägenheten som han gjorde när han var liten men har inte sett några tecken på det. Det går alltså strålande hittills.


Men lite när måste Bub ju ligga 5 minuter efter att man kommit hem, för att liksom ta reda på att man faktiskt är tillbaka. Ungefär som när man går med Bub i tunnelbanan då bara måste han lukta en på benet för att ta reda på att det är jag, det räcker inte med att se det.

Kommando

Idag skall det läggas på kommande på tricket att stänga luckor. Det får bli "stäng". Bub har lite problem med att man måste vara på rätt sida av luckan för att den skall stängas men det skall också lösas.

Skäll

Men inte från min vovve! Någon har bundit sin hund vid närbutiken utanför oss och där sitter den stackarn och skäller, skäller, skäller. Men min vovve som sitter och tittar ner på den från fönstret är helt knäpptyst. Visst är örona frammåt och intresset på topp men inte ett ljud kommer ur munnen. Idag ska nog Bub få något extra gott och en extra lång promenad.


High five för tystnad!

Låt bli

Eftersom morgondagen skall spenderas hos Gammelmatte för Bubs del så har jag försökt printa in att man ska låta bli saker när någon säger åt en att göra det. Bub har en fascination för katten Mina och skall vara på henne så fort hon sticker fram sitt lilla huvud. Således har jag tagit superroliga grejer och stojat med dom runt Bub samtidigt som jag sagt, låt bli. När han sedan låtit bli den superroliga grejen har han fått en ännu roligare grej. Lyckan har således varit total idag. Det ända som hade kunna gjort dagen bättre för Bubs del hade varit om han hade fått hålla på med dom superroliga saker också.


Och såhär trött bli man av att busa hela dagen.

Promenader i solen

Våren är påväg, peppar peppar. Både jag och Bub njuter i fulla drag. Promenaderna blir lite längre, marken blir lite torrare och luften blir sådär vårig. Det är fantastiskt hur luften byts när årstiden byts och jag oavsett vilken årstid det byts till tycker det luktar gott och fräsh. Nyhet förnöjer. Våren är i alla fall bra, vi hoppas det inte är slaskigt och grusigt så länge så Bub slipper förhudsinflamationer. Det är inte lätt när man är så liten att man skvätter upp grus på hela benen och magen.


Bar mark och grönt gräs, härligt.

Ensamhet

Bub har lämnats ensam, inte idag, men både igår och i förrgår. I hela 6 minuter åt gånger. Han har aldrig lämnat så länge och vad jag har varit tyst under hela den tiden. En gång kom han inte ens fram till dörren när jag kom in igen utan fortsatte att söka efter de medwurst bitar jag slängt ut i lägenheten för att visa att det är superkul att vara ensam. Tur för mig så var alla bitarna slut också så det blev ignen extra belöning för att jag kom in igen. Men fatta, han kom inte ens för att hälsa! Är det ens normalt? Hur som så lämnade jag honom två gånger en dag också och då gnällde han lite när jag kom tillbaka men bara en två gånger. Så ska börja lämna honom flera gånger per dag ganska tätt inpå också.

Jippey för Bub, supervovven!

Medmänniska

Under sökaktiviteterna idag kastades kastleksaken nästan bort igen. Jag kastade den och kunde den inte finna någon stans. Både jag och Bu sökte men som vanligt så tröttnar Bub efter ett tag och låter mig söka. Tillslut kom det en dam med en hund som hon släppte lös. Fräck som jag är frågade jag om hennes hund kunde hitta gömda leksaker och både damen och hunden gav sig på att söka. Men efter mycket om och men jag damen upp och började gå hemmåt och då ser jag den! Det finns medmänniskor där ute, även om hon inte hittade den letade hon säkert i en kvart.

Ovanligt

Gick upp i ottan igår och struttade iväg till Sambos mamma där Bub skulle spundera dagen. Alltså, jag gick upp en timme tidigare än vad jag skulle  behöva om jag tar bussen för att gå en promenad genom djupsnö i drygt en timme. Tummen upp för mig. Bub anade oråd när jag redan vid kvart i sju tog på mig kläder så han tog det säkra före det osäkra och hhämtade sin råtta,  satte sig på hallmattan och studerade mig fundersamt under tiden jag gjorde alla morgonbestyr. "Glöm inte mig och råttan" tycktes han säga. Sen gick jag samma väg hem också när jag hämtat upp Bub igen. Och då träffade vi på en golden som Bub struntade i. Tummen upp till Bub!

RSS 2.0