Finaste


Detta väder! Dagens

Idag, vilket underbart väder. Så ljuvligt. Första kissen blev helt plötsligt 40 minuter lång. Och andra prommenaden styrdes mot Tornparken där våren var på besök med all den härlighet som det innebär.
Bub tuggade pinnar.


Lyssnade när matte sa nej eftersom flisorna snart stod runt hela honom.


Man kan vara utan handskar och känna vinden mot huden.


Vi jagade varandra. Det gick så fort att Bub såg ut som ett litet brunt streck.


Lyckan när DogOwner kunde sitta ner på en sval bergshäll och njuta av solen i ansiktet.


Och ha sin allra bästaste vän bredvid sig.

Bub och DogOwner gillar våren.

Detta väder! Gårdagen

Igår var vädret härligt. Solen låg på, det knastrade under skona, isen glittrade när den sakta smälte och halva staden var ute på promenad runt våran lilla sjö.

Jag glömde handskarna och Bub frös lite när vi stannade till allt för länge och pratade med någon äldre dam som fattat tycke för Bubs söta uttryck. Och så klart den absolut största nackdelen med den där första varma dagen på månader.

Vått grus som flyger runt Bub som en aura och gör att det skaver litet i ljumskarna på honom när han går. Inte nog med det så måste Bub sköljas av när han kommer in också.

Fot

För ett tag sedan höll jag och Bub på att lära in "fot position". Det gick himla bra faktiskt men av någon anledning så föll det mellan stolarna. Så tog jag upp det igen här om dagen och hör om min förvåning när Bub mindes exakt vad det gick ut på. Duktig vovve! Det ska vi absolut köra lite mer på och ge oss på att faktiskt gå en bit också.


Video från förra året.

Texas burger

Nyss hemkomna från Texas burger med magarna fulla.

I Kista galleria får man ha hundar så Bub fick följa med på söndagburgare idag. Vi tog tillfället i akt att träna passivitet i miljö med mycket störningar. Han satt fint bredvid Grannen med stora ögon, i hop om att något gott skulle finna sin väg in i hans mun. Några gånger satte han upp framtassarna och krafsade lite på låret på både mig och Grannen men han lyssnade ganska bra när vi sa nej och det dröjde allt längre mellan gångerna han ställde sig upp igen. Godkänt alltså. 

Sambo var orolig eftersom vi "satt i en restaurang" men vi hade satt oss precis vid kanten av food courten så jag tyckte att det var helt fritt fram. Man får ju ha hund 10 cm därifrån så det kan ju inte göra någon skillnad. Däremot tycker jag inte att man behöver ställa sig framme vid diskarna med hunden och söka sig in i mitten av food courten men får man ha med hund får man ju ha med hund. Bub fick hur som haver en smakbit på min cheddar, guacamule, grodd- burgare innan v rörde oss vidare och den fick helt klar godkänt av Bub och av DogOwner.

Sen ville Grannen kolla in en väska och då träffade Bub på en liten flicka som tyckte att Bub var det sötaste hon sett. När flickan satte sig ner så luktade Bub på hennes hår. Det var så fint. Synd att jag inte hade någon kamera på mig.

Och nu har vovven däckat i soffan. Det är jobbigt med barn, goda lukter och att tvingas sitta stilla.

Bub ÄR bäst

Bub har fått konkurrens, hans bästa Granne har börjat passa en liten Elton på dagarna. Elton är en dvärgpincher som bor längre ner på gatan. Efter första veckan så lyder utlåtandet: När man är van vid Bub är Elton så seg att förstå (vid mentalträning) att jag blir frustrerad.

Poäng till min lilla smartgris. Fortfarande #1.


Eftersom jag är så dålig på att ta kort blir det ett gammalt kort. Eftersom Bub är så smart och DogOwner håller minst lika hög nivå så blev det en bild på en väldigt uppfinningsrik akriveringsgrej som Bub hade massa kul med.

Vinterväder!

Snön har fallit! DogOwner är överlycklig, Bub not so much. Men idag lyckades jag lura iväg honom på en långpromenad i 12 minus grader, snö på trädgrenarna, rödkindade promenerare och stunande kaffe. Kan inte bli mycket bättre.

Saknad!

Det finns inget som gör Bub så söt som att åka ifrån honom en dag eller två. Nu var jag bort i först tre nätter för att sedan sova borta två nätter dagen efter hemkost. Jisses vad vi saknat varandra. Bub tjöt rakt ut när jag hämtade honom från daghusse. Eftersom vi inte kunde gå på långpromenad pga DogOwners dumma öra så har Bub legat i knät HELA eftermiddagen och kvällen. Mysigt!

RSS 2.0