Sök


I somras sökte vi efter kastleksaken i dom här buskarna . Det var en större utmaning då kan man väl säga. Såhär ser det ut när mästersökaren söker efter en synlig leksak i dom yvigaste buskarna!


Silent loneliness

Idag gick jag och slängde sopporna utan Bub som en förlängning i den ensamhetsträning vi kört ganska hårt med. Och den underbara lille vovven ger enbart ifrån sig ett skall (som jag kan höra). Annars brukar jag höra honom hela vägen ner i källaren där man slänger soporna. Åh, det behövde DogOwner efter att ha velat sälja honom i morse när han vägrade inse att dom kommer bära byggmaterial i trappen tills rösten tar slut på honom. Dessutom var Bub helt fantastisk på promenaden idag. Han skällde inte på hundar eller drog i kopplet. Provade även att gå lös (med kopplet släpandes i marken vill säga) och Bub gick inte fram till en enda människa, stannade när jag sa stanna. Bub blev t.o.m. intresserad när jag pekade på saker och tjoade med gäll röst för att han skulle ignorera hundar när han var lös(=inte upptäcka dom). Duktig Vovve!

Liten = ta lite plats?


Bub må vara liten till storleken men ta plats det kan han. Jag menar det är otroligt vad opraktiskt det är att ha en 3,5 kilos klump halft i ansiktet, halft på datorn.

Skäll

Hur får man tyst på byrackor? Helt ärligt, INGET funkar på Bub idag. Han skäller i snitt var femte minut. Not so Jippey.

Hund

Det var länge sedan jag uppdaterade här på bloggen men vi har inte gjort någonting jag och Bub. Bub har spenderat flera dagar med andra än mig. Det Bub och jag faktiskt gjort är att vi var ute när det var som mest underbart väder igår. Det var vår i luften och solen sken. Bub struntade i hundarna som sprang i hundgårde bredvid oss och skällde på honom. Det var en bra promenad. Dessutom har Bub nu lärt sig kommandot "andra tassen" utan hjälper. Vi har haft en ritkigt lugn vecka, en vilovecka. Men det måste man också ha ibland. Annats kanske man tröttar ut Bubs lilla hjärna.


Såhär ligger Bub just nu. Man får aldrig nog av vila.

Borta

Dagen skall Bub spendera med Sambos mamma. Dom kommer leka hela dagen men just nu ser du ut som Bub aldrig kommer komma igång för dagen, han ligger i sin korg och tittar på mig med uppoffrande ögon. Och ja, jag kan väl nte annat än håll amed om att det är ganska oschysst att sätta på tv:n när någon ligger och sover. Synd för Bub bara så har man inte den hänsynen mot hundar men dom sover å andra sidan större delen av dagen också så det hade blivit jobbigt att stänga av och släcka ner allt såfort hunden somna.

Hundmöte

På promenaden idag så träffade vi på många hundar och Bub har inte skällt på en enda. Vi hälsade till och med på en gammal labbe som var hur snäll som helst och lät Bub lukta honom i baken. Bub lät till och med labben lukta tillbaka, vilket är superbra!


En gammal bild på en hund som Bub ignorerat. Då var det avstånd som vi arbetade med. Nu är det nära möten som vi arbetar med. Det går ändå lite framåt i träningen även om det tar lång tid.

Vi håller på att öva in "lyft" på andra tassen och det går framåt, han lär sig snabbt om han vill. Nu ska vi bara se till så han inte blandar ihop "lyft" och "andra tassen". Sen är det tänkt att vi ska fortsätta med båda bakbenen. Det är himla smidigt att få honom att lyfta på tassarna på kommando t.ex. om kopplet trasslar in sig under honom eller om man vill sätta på honom täcket. We like användbara tricks!

Klarhet

Idag försod jag varför griffons inte är på top tio av de smartaste hundraserna. Jag satt och sorterade tvätten, hade stora högar av tvätt kring mig. Bub kommer framspringandes med sin leksak varpå jag lägger den överst på närmsta klädhög och slänger en tröja över leksaken. Säger sedan åt Bub att söka och vad gör hunden? Nej han studsar inte in i klädhögen som han precis sett mig lägga leksaken i utan springer in i köket och letar som en febril höna. Så där var det, anledning till varför griffons inte är med i top tio.


Hissen går inte alltid hela vägen upp men söt är han!

Vi hade en sökdag idag, Bub är helt slut och har sovit som en stock mellan sökövningarna. Vi har letat bode godis och leksak här hemma och ute.
Och att bro på vara helt slut så fattar jag inte att jag inte kommit underfund med detta tidigare. Jag har börjat skvällerträna bort Bubs vaktbeteende. Det funkar super! Bub har inte sprungit fram till dörren en enda gång idag pga ljud i trapphuset. *ler* Han har enbart skällt två gånger och han söker kontakt jättebra!
Skvallerträning går ut på att hunden istället för att reagera ut när dom ser det som dom brukar skälla på/dra mot så söker dom kontakt med ägaren. Målet är t.ex. att lär hunden att om jag ser en annan hund ska jag springa till matte/husse och "skvallra" (säga till att det kommer en hund) och så får matte/husse sköta resten. Eller som för Bub att skvallra när det låter obehaligt i trapphuset genom att söka kontakt med mig istället för att skälla.

Skäll

Byrackan har bestämt sig för att gör allt på sitt vis idag. Han skäller på hundar, hissen, människor och bilar. Han har kissat inne hela 2(!) gånger (say wuut) och vi har varit ute och kissat 3 gånger sen hlav åtta. Han har bitit sönder klickern, totalt glömt bort vad man ska göra vid klossträning samt att han hunnit gräva i papperkorgen 2 gånger och ätit ett äppelskrutt och en halv macka från vardagsrumsbordet.

Det är roligt att ha hund... *suck*

Duktigt vovve

Idag satt Bub och gjorde nr 2 med ryggen mot ett träd när det helt plötsligt började lukta fantastiskt gott från trädet. För att kunna utforska närmre så vänder sig Bub (fortfarande i skitaställning) runt och kliver rakt i den nylagda. Förskräckt hamnade han i stående position med ena klettassen i vädret. Lukten var inte intressant längre, konstigt nog. Mycket duktigt gjort av Bub tycker jag.

Vi kört lite klossträning. Bub har börjat komma in precis vid min vänstersida men böjer huvudet på nått underligt vis sista steget, det måste jag få bort. Annars tycker jag vi går frammåt. Ska spana in exakt hur dom vill att hunden skall sitta i fotposition i lydnadsklass 1 (inte för att jag har ambitionen att tävla men ska man lära, kan man ju lära rätt). Imorgon blir det nog att försöka minska targeten/klossen (=den vita låda han står på vid träning)!


Det skall tydligen vara tätt och framtassar vid tåspetsar om jag förstått rätt.


Den här lilla är bara 8 veckor men kan redan gå fot. Herre jissus, vad man ligger efter!

Goder morgon i denna sal

Bub ligger i sin korg och blinkar mot mig, jag tror han undrar om jag är helt galen som redan gått upp. Snacka morgontrött hund.

DogOwner surfade runt på nätet och hittade prylen alla hundägare. Nej, alla DJURägare måste ha. En burk för maten á 400 spänn styck.

Länkar eftersom hela världen är emot mig och jag nu i över 30 minuter försökt kopiera in en bild på burkarna men ICKE! Dom är i alla fall i shabby chic stil och man får en liten skopa till, helt klart värt 400 koronas.

http://hundar.se/11-forvaring-burkar

Halkigt

Hela vår lilla stad består av isbanor, det är som att åka skridskor. Jag och sambo funderar starkt på att skaffa dubbar att ha under skorna som gamlingar har. Och idag bestämde vi oss för att gå ut under den absolut mest fantstiska tidpunkten på dagen, när det regnade. Förutom att vi valt helt fel skor för regnväder både sambo och jag så är sambos jacka vattenavvisande, vilket inte är det samma som vattentät. Efter 5 minuters promenad var vi både blöta och hungriga och bestämde oss för att ta en mac'burgare "to go". Men med oslipade (skrid)skor, en hund i ena handen och burgare i andra och regnet som gör burgarn plaskig så går det allt annat än bra att promenera i uppförsbackar.



Som tur är så kom vi fram till djuraffären med livet i behåll för att upptäcka att den var stängd på söndagar. Jippey! tänkte vi eller inte riktigt. Vi beslöt oss för att Bub inte behövde en så lång promenad idag så vi svängde upp till den närligande parken och släpte lös Bub så han fick springa lite. Och där står en alldeles övergiven STJÄRTLAPP! Jag placerar snabbt (efter att ha kollar så sittdynan inte var blöt av kiss från diverse djur eller ungar) ändan på lappen och glider ner för backen. Bub blir helt till sig och springer efter. Det upprepas några gånger men sen tycker jag att det är dags för Bubs första stjätlappstur. Vilken fart det blev! Men Bub var måttligt road över att åka med så nästa åk fick han springa bredvid igen. Vilken lycka! Blöta i ändan och under tassar och fötter kommer vi (Bub och Dogowner) in med ett starkt behov av kaffe och filt. Vilken tur att man har en Sambo/husse som kan ordna det.

1 år med Bub!

Idag är det exakt ett år sedan vi hämtade Bub hos uppfödaren. Ett helt år, det har gått snabbt. Och han har blivit så stor! Jag och Sambo trivs som hundägare.


Bub den allra första kvällen med DogOwner och Sambo, för ett år sedan.


Bub idag, för en halvtimma sedan.

Det är verkligen skillnad och vi som tyckte han var så stor när vi hämtade honom eftersom han inte var åtta veckor. Herregud, han var ju bara en valpis. Så liten å sööt.

Glömde ju


Bub kan ju såklar sova på DogOwner också!

Bub kan det där med att sova


På bussen till Gammelmatte


På Gammelmattes huvud.


I armhålan.


På rygg.


På leksaken.

Trött

Bub har gjort det igen, han har slagit mig och Sambo med häpnad. Igår så lade sig Bub i korgen av egen fri vilja, utan att vi behövde kasta ner honom från sängen ett tiotal gånger. Härligt! Sen när jag gick upp för att släck lampan i köket då låg han kvar, han gick inte efter! Det är typ första gången i världshistorien. Han är så duktig och börjar bli lite självständig. Kanske är det ensamhetsträningen som visar sig i att han inte känner en oro i att jag skall försvinna så fort jag rör mig. Framsteg är för härligt.


Den allra första bilden på Bub som lades ut här i bloggen. Sömntuta, tuuuut.

Långpromenad

Bub hade problem med den djupa snön, inte så att han sjönk ner i den, han har ju inte så mycket tyngd att pressa ner med men hans bakben åker åt alla håll. Dessutom blir han superfort superkall och börjar skaka som ett asplöv. Men det tar massa energi och bygger Bubs stickor till ben lite grand. Han blev mäkta glad när jag hittade en inhägnad rastgård som var nertrampad som han med lätthet kunde springa runt i och lukta på spåren från alla som varit där.



Jag dokumenterade lite av promenaden i en film.


Så här sur var han efter ett tag!

Hundvakt

Idag har DogOwner skaffat hundvakt en stund eftersom det skall latjas på annat håll. Bub kommer ha det supergott hos Sambos mamma. Hon bjuder alltid på ost eller leverpastej och busar konstant med pipen. Bub gillar Sambos mamma.


Bara för att Bub är så söt när han ätit förmycket.

Problemlös

Sambo löste dataproblemen så nu kan jag ge bevis på hur duktig Bub var vid klossträningen tidigare idag.

Enjoy!



Datorproblem men mirakelhund

Har problem med datorn (igen) så kan inte visa hur duktig Bub har blivit i klossträningen. Han går nu flera steg. Klossträningen är ett första steg i att lära Bub att gå in i fotposition. Här skall vi avla fram en lydnads champion. Vem vet kanske kan han bli den andra inom rasen att vinna en lydnads tävling? Nej, riktigt så seriösa är vi kanske inte.

Bub har verkligen visat sig från sin bästa sida idag. Han gick så himla bra i kopplet hela långpromenaden, han drog inte ens när det kom andra hundar! Han är så duktig DogOwners vovve. Han gick bredvid mig som ingenting. Vi körde massa söklekar eftersom han var så duktigt och han var alldeles slut när vi skulle bege oss hem. Men eftersom Sambo var hemma när vi kom in genom dörren var det såklart full rulle igen. Sambo kan möjligtvis vara det nästbästa som finns enligt Bub. Jag ser mig själv som självklar etta i Bubs "top 10 personer i världen lista".


Min vovve med stort V.

Bra bra

Dagen med den galna bordercollieblandingen även kallat Monstret (med kärlek i rösten) gick super. Monstret hittade en annan hund att leka med och Bub titta förundrat på när de stora pojkarna latjade. De brottades och morrades och Bub sprang t.o.m. fram för att vara med lite i kölvattnet men när dom började springa var han chanslös och hoppande in bakom mig för att inte trampas ner av deras enorma ramar.

Bub har Monsret som lite av en idol (utomhus, inomhus är Bub fullkomligt livrädd för honom). Bub härmar allt Monstret gör. Förutom att hämta pinnar för Bub har lärt sig the hard way att alla pinnar är Monstrets pinnar. Men å andra sidan får Bub smyglukta på Monstret när han har pinnar så Bub är nöjd ändå.


Första mötet. Bub tyckte att dom lekte, Monstret vette fasen vad han trodde men inte brydde han sig nämnvärt om att Bubs spekulationer om hur hundlek ser ut.


Bub kan konsten att gå sida vid sida på mycket smala stigar.

Hundkompis

Dagen skall spenderas med en en galen border collie blandning som Bub är fullkomligt livrädd för inomhus. Utomhus går det dock jättebra och någongång skall han väl vänja sig med att de kan finnas en hund hemma hos andra människor.

Hundmöteterapi idag alltså.

Det går fort nu

Långpromenaden kantades av sökträning. Även om Bub av någon outgrundlig anledning tycker att det är kul(?) att söka efter en leksak så brukar jag belöna honom när han hittar den. Oftast kastar jag leksaken. Jag brukar kasta upp eller ner för backar eftersom jag tycker att Bub har så taniga bakben och vill muskla på dom lite. Men snö är uppenbarligen halt och ända sättet att stoppa sig är tydligen att använda min ben som stoppkloss.


Ensamhetsträning

Igår ensamhetstränade jag Bub. Filmade en liten snutt. Men eftersom datorn och jag inte var vänner igår så lägger jag upp filmen idag. Vi skall även ensamhetsträna en lite stund idag tänkte jag.

Filmen visar är när jag kommit till stadiet bakom dörren men inte med stängd dörr. Innan det har jag avdramatiserat ljudet av att dörren öppnas och låses.




Det är köttbullar som flyger in som Bub kastar sig efter.

Om man har en valp/hund som struntar fullständigt i om man går ut genom dörren hoppar man självklart över dessa steg eftersom dom då kan få motsatt effekt, alltså gör hunden uppmärksam på att det är konstigt om man rör ytterdörren eller går ut genom den. Men eftersom Bub får panik bara jag går till ett annat rum och han inte får följa efter så göra jag dessa steg.

Riskaka

Riskakor smular, iaf dom från frig*s. Och Bub är inte dum. När han inte får stirra till sig en bit av min riskaka så kan han lägga sig vid mina fötter och "sova". Han ligger där ihopkurad. Men eftersom jag köper frig*s riskakor så ramlar det då och då ner en bit och vem är då klarvaken om inte Bub? Han flyger fram som en raket, slickar i sig den lilla, lilla smulan och lägger sedan snabbt som attan på mina fötter igen och tittar upp på mig som "vadå? jag har inte rört mig" *vissel vissel*. Han skulle bara veta vilken tjänst han gör mig när han äter alal större smulor som ramlar ner. Inga förslitningskador pga för mycket smulplockande på min rygg inte.

1,5 h

1,5 h promenad i vår soliga stad senare. Det var helt underbat skönt ute. Man kunde andas fritt och man kände sig fräsch om kinder. Det isande kallt! Bub gillar det inte lika mycket som DogOwner och han tycker heller inte den roligaste typen av promenad är den som enbart går ut på att just promenera.

Vi övade hundmöten och jag satte Bub ner vid varje hund vi mötte. Han satt kvar vid de flesta tillfällen men så kom det en arg liten kineshund och skällde ut honom vilket resulterade i rabiata utfall till alla hundar vi mötte efter det. Han är lätt påerkad byrackan, jag måste lista hur jag skall få honom att släppa insidenter som skällande hundar snababre än han gör idagslägt. Blir en tankenöt för dagen.


Återanvänder denna bild på Bub. Snönäsa!

Kom igen


"Kom igen DogOwner, shyrra, ge mig godiset då. Se så söt jag är. ShyrraA."

Chillerillardag

Långpromenader i snö med dåliga skor och kallar näsor kände vi enbart för en stund idag därför har dagen spenderats med lite klossövningar men mest soffliggande. Bub tackar inte nej till en filt, DogOwners mage och ett tuggben.


Myshund!

Nyårslöften

Eller kanske ska vi kalla det mål. Mina mål med Bub det här året. DogOwners önskningar med sin lilla byracka.

1. Jag vill få Bub säkrare i sig själv.

Det allra viktigaste målet. Jag tycker att jag det gågna året har lyckats bra med att stärka Bub. Han är inte alls lika osäker i olika situationer längre och han klara både nya platser, nya rörande föremål och nya personer bättre idag än när vi fick honom.

2. Ensamhetsträning
Jag vill vid slutet av 2011 kunna lämna Bub själv åtminstonde 1 timma. Delmålet är att om 3 månader kunna gå ner i tvättstugan utan Bub och utan en ylande hund uppe i lägenheten.

3. Hundmöten
Bub skall tyst kunna acceptera illandra hundar inomhus och kunna gå förbi andra hundar i koppel utan att låta eller dra. Jag tycker att vi det gågna året har kommit en bit påvägen då vi nu oftast kan passera småhundar utan problem. Men jag vill gå förbi alla hundar oavsett storlek, färg eller kön till 90% utan reaktion.

4. Skall
Sluta störa grannarna titt som tätt med skall och minska skällandet ännu mer. Skällandet har minskat men det ska bli ännu mindre.

Det är en fortsättning på det vi redan jobbar med. 2011 är året då Bub går från byracka till vovve.

Gott nytt år!

Bub firade nyår med mig och Sambo hos en kompis. Vi åt förträfflig middag, Bub fick den sista biten av sitt grisöra. Smällandet började tidigt vilket resulterade i att Bub tvingades ut på kiskrunda när himlen var flerfärgad och lät piiiofh, sprakel, bang och crash. Han kunde dock inte brytt sig mindre. Han reagerade när en raket hamnade mellan två hus och det ekade men annars tyckte han att personerna på kalset var läskigare än poffandet.

Jag tar all kredit för det och menar på att det är för att jag spelat fyverkericd:n för honom med ljuseffeker och allt. Vovven klarade nyåret utmärkt! 4 av 5 tassar i betyg.

RSS 2.0